La finalul procesului de selecție, se vor forma două echipe, fiecare alcătuită dintr-un artist francez și un artist român. Fiecare duo va participa la o rezidență de o lună la OM Centru Coregrafic din Cluj-Napoca, România, o rezidență având loc între 15 august - 14 septembrie și cealaltă între 15 septembrie - 15 octombrie.
Programul de rezidențe OM - Corp și Spațiu are ca scop susținerea creației coregrafice contemporane și a tinerilor artiști, promovând abordări experimentale și dezvoltarea schimburilor coregrafice între artiști din domeniile dansului, performance-ului, artei vizuale și muzicii contemporane. Această inițiativă conectează organizații culturale din România, Franța și Elveția, promovând, totodată, mobilitatea internațională a artiștilor. Rezidențele sunt o inițiativă a OM Centru Coregrafic din Cluj-Napoca, unul dintre puținele spații independente pentru cercetare și creație artistică contemporană din Transilvania, cunoscut pentru abordarea sa activă și generativă și pentru dialogul cu publicul larg.
În 2025, programul va revitaliza scena artistică locală și va crea un spațiu sigur pentru dezvoltare profesională și creație artistică. Oferind un mediu de susținere, cu sprijin financiar, programul de rezidență urmărește să contribuie la dezvoltarea scenei de dans contemporan și a sectorului cultural din Cluj-Napoca. Programul de rezidențe OM - Corp și Spațiu cuprinde cinci rezidențe cu artiști din România, Franța și Elveția, care vor avea loc în perioada mai - octombrie 2025. Inspirându-se din lucrarea „Species of Spaces and Other Pieces” de Georges Perec, programul încurajează explorarea atât a spațiului interior al corpului, cât și a relației acestuia cu spațiul urban și arhitectura din orașul Cluj-Napoca. Rezidențele vor include, de asemenea, ateliere pentru adulți amatori și dansatori profesioniști, precum și prezentări informale și spectacole, implicând un public larg interesat de fenomenele artistice contemporane.
Administraţia Fondului Cultural Naţional
Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.